Projektin toteuttavat osapuolet
Länsi-Suomen muotoilukeskus MUOVA
Muova on Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun tutkimus- ja kehityskeskus, joka edistää pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Muova perustettiin vuonna 1998. Tammikuusta 2006 lähtien Muova on ollut Taideteollisen korkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteinen tutkimuskeskus. Taideteollinen korkeakoulu on yksi kolmesta Aalto-korkeakoulun muodostavasta korkeakoulusta.
Muova yhdistää toiminnassaan poikkitieteellistä tutkimusta, innovatiivisia toimintatapoja sekä käyttäjälähtöisyyttä. Muova on erikoistunut yrityskuvan rakentamiseen, design managementiin, käyttäjälähtöiseen tuotekehitykseen sekä teolliseen muotoiluun. Tällä hetkellä Muova kehittää kansainvälistä verkostoa, jossa kehittää ja testata innovatiivisia ideoita virtuaalisesti. Muova toimii yhteistyössä useiden kansainvälisten, erityisesti muotoilun alan, yliopistojen kanssa. Esimerkkinä kansainvälisistä yliopistoyhteistyöstä ovat muun muassa Delft University of Technology Netherlands, Interactive Institute Stockholm, the University of Oxford Great-Britain, the Royal College of Art London and Estonian Academy of Art.
Muova on toteuttanut yli 200 yritysprojektia. Nämä käsittävät myös lukuisia kansainvälisiä tutkimus- ja kehitysprojekteja, joissa on yhdistetty esimerkiksi branditutkimusta, käyttäjälähtöisyyttä ja teollista muotoilua, tuloksena uusia ja innovatiivisia tuotekonsepteja suomalaisille yrityksille.
Yhteystiedot:
Länsi-Suomen muotoilukeskus MUOVA
Wolffintie 36 A, 65200 Vaasa
Yhteyshenkilö:
Tanja Oraviita
Puh. 06-357 6332
e-mail: tanja.oraviita@aalto.fi
Vaasan yliopisto, markkinoinnin laitos
http://www.uwasa.fi/markkinointi/
Vaasan yliopisto on kansainvälisesti arvostettu monialainen tiedeyliopisto, joka tarjoaa innovatiivisen oppimisympäristön ja tukee alueensa, erityisesti Pohjanmaan maakuntien, menestystä ja hyvinvointia. Yliopiston vahvoja ja vakiintuneita osaamisaloja ovat liiketoimintaosaaminen, kielet ja viestintä sekä julkinen johtaminen ja hyvä hallinto. Lisäksi energian ja tuotannon osaaminen on kehittymässä vahvaksi alaksi Vaasan yliopistossa. Merenrantakampuksella Vaasan Palosaarella yhdistyvät avara rantamaisema, moderni arkkitehtuuri ja peruskorjattu tehdasmiljöö. Se tarjoaa modernin oppimisympäristön yli 5000 opiskelijalle. Aktiivisen opiskelija- ja opettajavaihdon sekä englanninkielisten koulutusohjelmien myötä kansainvälisyys on Vaasan yliopistossa arkipäivää.
Vaasan yliopiston markkinoinnin laitos on innovatiivinen yhteisö, jossa korostuu ihmisläheisyys, analyyttisyys ja kansainvälisyys. Markkinoinnin laitokselta valmistuu joka vuosi noin 40 kauppatieteiden maisteria. Kahtena vuotena peräkkäin Kulutustutkimuksen seura on palkinnut parhaana kulutukseen liittyvänä Pro Gradu-työnä markkinoinnin laitoksella tehdyn tutkimuksen. Sekä opetus että tutkimus on läheisesti kytköksissä alueen yrityksiin ja kehittämisorganisaatioihin. Kokemuksellisen oppimisen pedagogiikka on lähtökohtana usealle opintojaksolle. Opiskelujen aikana opiskelijat kohtaavatkin todellisia yrityselämän kehittämishaasteita monitieteellisessä kontekstissa. Tällä hetkellä yhtenä kehittämishankkeena on kokemuksellisen, syväoppimista tukevan, oppimisympäristön rakentaminen Konseptijohtamisen maisteriohjelman käyttöön. Yhteistyö kansainvälisissä verkostoissa mahdollistaa laajan näkökulman tutkimuksessa ja kehittämistyössä useissa eri konteksteissa.
Yhteystiedot:
Vaasan yliopisto
PL 700, 65101 Vaasa
Yhteyshenkilö:
Minna-Maarit Jaskari
Puh. 06-324 8565
e-mail: minjas@uwasa.fi
Uumajan muotoiluinstituutti
Uumajan muotoiluinstituutti (Umeå Institute of Design, UID) on osa Uumajan yliopistoa. Se listattiin vuonna 2007 toisena vuonna peräkkäin, ainoana ruotsalaisena kouluna, Business Week –lehden listalle yhtenä maailman parhaista design –kouluista. UID:n opiskelijoista yli 60% kouluttautuu jossain kolmesta muotoilun maisteriohjelmassa. Ilmapiiri on hyvin kansainvälinen, opiskelijoita on 26 eri maasta. Koulutuksessa keskitytään suunnittelemaan ja tekemään teollisia tuotteita, käyttöjärjestelmiä ja palveluita. Lähes kaikki käytännön projektit tehdään yhteistyössä ulkopuolisten partnereiden kanssa. Vuosittain valmistuu 14 projektityötä ja noin 45 tutkintoprojektia.
UID on lähes 20 – vuotisen historiansa aikana tehnyt yhteistyötä opiskelija- ja tutkimusprojektien muodossa useiden satojen ruotsalaisten ja ulkomaalaisten yritysten kanssa. UIDllä on myös oma tutkimuslaitos, missä tutkimusta tehdään yhteistyössä yritysten kuten ABB ja Volvo ja kuntien, kuten Umeå, kanssa. Yhteistyötahoina ovat lisäksi muun muassa the Royal Institute of Technology Tukholmasta, Faculty of Engineering Lundista ja the International Business School Jönköpingistä sekä the KTH School of Technology and Health.
Yhteystiedot:
Umeå University
SE-901 87 Umeå Sweden